Skreddersydd for byggebransjen

Skap, del og samarbeid med andre med BIMcontact. Dette er en skreddersydd løsning for byggebransjen som legger opp til bedre samarbeid og kommunikasjon. BIMcontact er et web-basert verktøy som tilbyr bedrifter en effektiv og sikker dokumenthåndtering. Verktøyet har integrert modellvisning som støtter det åpne BIM-formatet IFC, i tillegg til over 300 andre formater.

Med BIMcontact kan man kommunisere og samarbeide effektivt når som helst og hvor som helst. For å få en smidig arbeidsflyt har BIMcontact fått et web-basert grensesnitt og en desktopapplikasjon som gir enkel tilgang til portalen direkte fra filutforskeren, samt en mobil-app som gjør at brukerne kan koble seg til portalen via iPhone eller Android.

Verktøyet har en meget høy grad av applikasjons- og driftssikkerhet og kan brukes på Windows, Mac, smarttelefoner og nettbrett. Det er enkelt å bruke og tilgjengelig som web-basert applikasjon på de mest vanlige web-lesere som Firefox, Safari, Explorer og Chrome.

BIMcontact brosjyre

Drive

Lagring og sikkerhetskopiering i nettskyen for bedrifter Integrert med din lokale filutforsker.BIMcontact er et verktøy som kan anvendes av brukeren alene, som en ekstern harddisk/backup i nettskyen, og/eller deles med andre brukere. Slik kan man dele dokumenter og filer og samarbeide i et og samme dokument. BIMcontact oppbevarer bedriftens data der den hører hjemme, med omfattende sikkerhets- og administrasjonsfunksjoner.

Lokale mapper – Mange brukere foretrekker å arbeide lokalt på datamaskinen fremfor å logge seg på en nettside. Drive-løsning gjør det mulig å arbeide med dokumenter der du ønsker.

Store filer – BIMcontact har en unik Drive-løsning som gjør det mulig å arbeide med svært store filer, for eksempel BIM-modeller. Drive-løsning fungerer akkurat som Google Drive og synkronisere filer i bakgrunnen. Drive-løsning er nødvendig hvis man ønsker å jobbe med dokumenthåndtering og BIM.

Dokumenthåndtering

I BIMcontact kan man lagre alle typer modelleringsfiler og kalkyler, samt alle typer dokument- og tegningsfiler. I den integrerte IFC-vieweren kan man vise og forstørre modeller, vise egen­skaper og slå av/på ulike soner/kategorier og etasjer. BIMcontact kan håndtere mer enn 300 ulike dokumentformater inklu­sive DWG, IFC, RFA etc. Man kan en­kelt styre rettigheter for hele map­pestrukturer eller enkeltfiler. Som bruker har man også mulighet til å invitere eksterne brukere i prosjektet eller dele spesifikke filer eller dokumenter via en link som hver fil tildeles. Man kan også enkelt spore eldre versjoner og ansvarlige personer i dokumentets historikk.

BIM og CAD

BIM for alle – Kundene kan se dine modeller direkte i nettleseren, og slipper avansert tilleggsprogramvare. Fokus for BIMcontact er å gjøre BIM tilgjengelig direkte i et dokumenthåndterings verktøy. Grensesnittet er designet for sluttbrukeren, som ofte ikke har tilgang til eller kunnskap om de ulike specialviewers for BIM tilgjengelig på markedet.

Linker i modellen – Objekter i BIM-modell kan inneholde linker til dokumenter som er lagret i dokumentbanken. Det er også mulig å koble til websider. For eksempel åpne en PDF-servicemanual når du klikker på linken til en vaskemaskin, etc.

Filtrer modellen – BIM-vieweren har ulike filtre for å se ulike deler av modellen, for eksempel forskjellige etasjer etc.

BCF-formatet – Opprinnelig utviklet for bruk mellom Solibri og Tekla, har nå blitt en bransjestandard for kommunikasjon i BIM-prosjekter og er støttet av buildingSMART. Ideen bak er å løsrive kommunikasjonen mellom de involverte i et byggeprosjekt fra å måtte sende hele BIM-modeller, eller skjermdumper og beskrivelse via e-post.

BCF fungerer på den enkle måten at man oppretter en sak, legger til kommentarer og refererer til de involverte elementene. Man tar så et BCF «Snapshot» av det aktuelle området og  knytter til elementer som er involvert ved hjelp av de unike globale kodene i IFC.

Objektegenskaper – Viewer viser egenskapene til objekter som er opprettet i DAK-programvare. Område, bredde, høyde, lag, klasse, etc. er felles kjennetegn.

Dokument Viewer – Mer enn 300 av de mest brukte filformater kan åpnes direkte i BIMcontact. Du trenger ikke noe ekstra programvare for å se de vanlige tegneformatene, for eksempel dwg og pdf. Vieweren viser også de vanlige Office- og bildeformater, pluss flere hundre ekstra formater.

Sikkerhet

Sikkerhet – BIMcontact har svært høy sikkerhet for både informasjonshåndtering og selve lagringen.

Lagring – For å dekke dine sikkerhetsbehov ved lagring, finnes det to alternativer: et normal trygt alternativ der lagring er gjort på Amazons servere og et alternativ for de kundene som krever høyeste sikkerhet i henhold til lagring, hvor data blir lagret på servere i egen serverpark i Sverige.

Prosjektsikkerhet – BIMcontacts oppbygning med et adminnivå og muligheten til å legge til ubegrenset antall prosjekter, er viktig av sikkerhetshensyn. Hvert prosjekt har sin informasjon beskyttet. En bruker har kun tilgang til sine egne prosjekter, de andre er ikke synlig. Admin har ikke automatisk tilgang til alle prosjekter, men må bli invitert av et medlem i prosjektet. Fordelen er at informasjonen kan være beskyttet mellom prosjekter og prosjekt-admin. Ved å være i stand til å kontrollere tilgangen mellom prosjekter og eksterne brukere utenfor portalen, er BIMcontact et meget godt verktøy for å styre tilgang til informasjon.

Informasjonssikkerhet – Lese- og skriverettigheter for grupper, pluss multi-site bygningen gjør at informasjonssikkerhet kan skreddersys til dine behov. Versjonskontroll er også en del av informasjonssikkerheten samt etiketter og arbeidsflyt.

Annet

Annet – Flere språk, skalerbarhet, tilgang, kommunikasjon, etc.

Tilgang – BIMcontact kontrollerer tilgang til prosjekter og dokumenter og håndterer både interne og eksterne brukere. Individuelle dokumenter kan bli offentliggjort og linker for nedlasting kan sendes til personer utenfor portalen.

Multi Site – En BIMcontactportal har ingen begrensinger på antall prosjekter og leveres komplett med alle funksjoner.

Skalerbart – BIMcontact støtter alle typer prosjekter med forskjellig størrelse, krav til lagringskapasitet og antall brukere.

Enkelt å komme i gang – Intuitivt og rent grensesnitt og god support gjør det enkelt å komme i gang umiddelbart med din BIMcontact portal.

Flere språk – BIMcontact er tilgjengelig på flere språk. Språk er koblet til brukeren, og kan endres etter behov.

Dashboard – Dashboard samler og viser generell informasjon i prosjektet.