Krav til maskinvare og operativsystem

ARCHICAD har med sin smarte og innovative teknologi klart å utnytte dagens maskinvare og operativsystem bedre enn noe annet BIM-program på markedet. Les derfor nøye gjennom våre anbefalinger under hvis du vurderer innkjøp av både BIM-program og maskinvare. Ta høyde for at store komplekse prosjekter som innbefatter tverrfaglig samarbeid med BIM, krever vesentlig mer av maskinvare enn prosjektering av for eksempel eneboliger.

ARCHICAD 22 eller nyere

Anbefalte operativsystemer
Windows 10 (64-bit versjon)
• MacOS 10.13 High Sierra
• Mac OS 10.12 Sierra

Merknader om eldre systemer
Windows 8, 8,1 (64-bit-versjonen) og Windows 7 (64-bit-versjonen) er kompatible, men ikke testet av GRAPHISOFT
Windows Vista og eldre systemer er ikke kompatible
Mac OS X 10.11 El Capitan er kompatibelt, men ikke testet av GRAPHISOFT 
Mac OS X 10.10 Yosemite og eldre er ikke kompatible 

For ytterliggere informasjon om ARCHICADs krav til operativsystem, velg ønsket versjon under System Requirements.

NB! vær oppmerksom på at både Apple og Microsoft kan slippe nye operativsystemer som ikke nødvendigvis ARCHICAD er kompatibel med. Det anbefales derfor ikke å ta i bruk nye operativsystemer før dere evt. har undersøkt informasjon om mulige problemer og støtte for dette her, eller ta kontakt med vår supportavdeling for nærmere informasjon.

CPU/Prosessor: i7 eller tilsvarende, med 4 kjerner og 8 tråder eller bedre (ARCHICAD utnytter alle kjernene i alle operasjoner). Jo høyere klokkefrekvens jo bedre.

Grafikk-/skjerm-kort: Dedikert skjermkort beregnet for spill, med minst 2GB RAM.  Kortet må være openGL 3.2 kompatibel (NB! ARCHICAD kan ikke kjøres på et integrert grafikkort).

Dyre Proff-CAD-skjermkort gir ikke nødvendigvis mye ekstra utnyttelse i ARCHICAD, men kan gi effekt for andre typer programmer beregnet for rendering etc. På våre egne maskiner har vi god erfaring med spillskjermkort og da GeForce-serien fra NVIDIA.

Harddisk/lagring: Vi anbefaler SSD-disker som lagringsmedium og for hvor operativsystemet og ARCHICAD installeres. Lagringsdisk for filer/prosjektdata bør ha 7200 rpm. eller bedre.

Minne/RAM: Minimum 16 GB RAM, for store komplekse BIM-prosjekter som inkluderer tverrfaglig samarbeid (og/eller bruk av IFC-filer) gjerne 32GB eller mer.

BIMcloud 22 eller nyere

Vi anbefaler at installering av BIMcloud, oppsett for rutere, nettverk og brannmur gjøres av en kompetent IT-konsulent.

Operativsystem: Se her.

CPU/Prosessor: 4 kjerner og 8 tråder eller bedre (BIMcloud kan utnytte alle kjernene den får). Jo høyere klokkefrekvens jo bedre.

Harddisk/lagring: SSD-disk eller tilvarende for system og selve BIMcloud applikasjonen, mens lagring av prosjekt og biblioteksdata kan være på en vanlig HD, RAID eller lignede. For mer informasjon om lagring på RAID, virtuelle servere etc. se her.

Minne/RAM: Min. 16 GB RAM, for store komplekse BIM-prosjekter anbefales 32GB eller mer.

Grafikk-/skjerm-kort: BIM-server bruker ikke grafikkakseleratorer i skjermkortet og stiller derfor ingen spesifikke krav til dette.

Nettverk
Se her.

Har du allerede maskin eller server kan det være at den er god nok, men må da tilfredsstille de minimumskrav som settes. NB! Minimumskrav er ment for enkle prosjekter og om man kjører kun et ARCHICAD-program av gangen.

 

Kontakt oss

Copyright © 2021 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU

Vi bruker cookies for å analysere bruksmønstre og gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår. Du er helt anonym, fram til du eventuelt fyller ut et kontaktskjema. Da vil din e-postadresse lagres for å utføre det du ber oss om. Les mer i vår personvernerklæring