Det viktige valget

01. October 2018

– en samtale med teknisk sjef Runar Kristensen i Nordbohus AS.

I Strandveien 43, der Nordbohus har sitt kjedekontor, hersker effektiv travelhet. Kontoret eies av, og betjener, 50 små og store forhandlere spredt over hele landet. Som en av Norges største boligleverandører er kontorets 41 ansatte involvert i prosjektering eneboliger, småhus og leilighetsprosjekter over hele landet. Kjeden bygger totalt sett mellom 1100-1200 boliger pr. år.

For å være konkurransedyktig må Nordbohus følge med i tiden og helst være et hakk foran konkurrentene. Det har de tidligere klart blant annet sammen med Sintef Byggforsk og en teknisk godkjenning på hele sitt byggesystem. Nå skal prosjekteringens verktøy ta kjedens kreative og ingeniør-faglige arbeid til nye høyder.

Teknisk avdeling på kjedekontoret teller 25 ansatte bestående av arkitekter og ingeniører. Kjedens forhandlere er ikke forpliktet til å bruke kjedekontorets ressurser, og de må dermed være konkurransedyktige på hvert enkelt prosjekt.

– Jeg pleier å si at ingen er bedre enn oss til å prosjektere Nordbohus. Nå skal vi ta dette et steg videre og tilby våre forhandlere samme gode kvalitet men i en annen form, med blant annet BIM og kanskje en VR-løsning som kan brukes både på byggeplass og i kommunikasjon med kundene, sier han.

Trekker ikke arkitekter og ingeniører i litt ulike retninger?

– Det er jo nettopp poenget, vi skal påvirke og inspirere hverandre, for så å styre mot felles mål. Kreativitet, nøkternhet og begge gruppers fagkompetanse er det som sammen skaper resultater.

Dere samarbeidet også internt i valg av ARCHICAD som verktøy i digitalisering av tegne- og prosjekteringsprosessen?

-Det var ingen påvirkning den ene eller andre veien – samtlige av våre arkitekter og ingeniører sto fritt til å stemme på det BIM-verktøyet de opplevde innfridde best. Og samtlige stemte for ARCHICAD. Uten diskusjon.

Så lett?

– Nei, ikke så lett. Vi satt oss grundig inn i hva ARCHICAD kan gi oss av muligheter. Hvordan det utfordrer oss, inspirerer, og er mer presist og ja, også enklere. Vi får synergieffekter vi før bare kunne drømme om, systemet sosialiserer også lett med andre aktører.

Og nå er ARCHICAD fullt ut implementert og i bruk?

– Vi er i gang, men ting skjer ikke over natta. Opplæringen går parallelt med driften, ikke på bekostning av den. De fem første ansatte har blitt kurset, deretter skal de øvrige i gang, sier Runar Kristensen.

-Det viktigste for oss er å øke konkurransekraften for våre forhandlere. Vi skal forsterke dem, og der vil ARCHICAD bli et nytt og godt verktøy for oss, sier Kristensen.

 

 

ArchiCAD

Kontakt oss

Copyright © 2021 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU

Vi bruker cookies for å analysere bruksmønstre og gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår. Du er helt anonym, fram til du eventuelt fyller ut et kontaktskjema. Da vil din e-postadresse lagres for å utføre det du ber oss om. Les mer i vår personvernerklæring